måndag 1 november 2010

Prutat på priset


Igår stegade jag uppför trapporna till Norra berget.
Trapporna var avstängda och på vägen upp gick jag om en äldre herre och jag frågade om han trodde trappan var stängd för att den var trasig. Han sa att den bara var säsongs avstängd, nu när det började frysa på.
Eftersom dagen var varm och trappan var torr, så fortsatte jag upp.
Mitt mål var att köpa en kopp kaffe. Jag gick till samma ställe som jag var på förra veckan, men det var fullt, så jag gick till café Gesällen.
Där kostade kaffe 15kr, man kunde inte betala med kort och jag hade bara 11kr i min börs. Därför frågade jag om jag fick pruta på priset och fick kaffe för 10kr :-D
Efter en stund kom mannen som jag gick om i trappan och han var medlem i en förening så han fick gratis kaffe. När han pratade med personalen kom de in på att vi allt hade gått uppför den avstängda trappan och han blev serverad sitt kaffe. Då sa damen att jag hade prutat på priset och hon tyckte synd om mig som inte hade råd att köpa något till kaffet.

Mannen frågade då om han fick bjuda mig på något till kaffet, men jag tackade vänligt nej tack, för det var bara kaffe jag skulle ha :)
Sundsvall är fullt av trevliga människor!

2 kommentarer:

  1. Vad härligt! Vilken rar herre :)

    Kramar!!

    SvaraRadera
  2. Bra gjort Sophia!!!! Du är på väg att bestämma dig ju!!!
    Kram

    SvaraRadera

Hej! Kul att se just DIG här :o)