söndag 9 januari 2011

Är jag en hemsk människa?

För en vecka sedan var det sju år sedan min syster dog. Just förra söndagen hade jag ganska fullt upp och umgicks med mina familjer och glömde helt enkelt bort att gå och tända ett ljus på hennes grav. Det betyder inte att jag saknar henne och tänker på henne, nästan dagligen. Är jag en dålig människa som glömde bort henne just denna dagen?

9 kommentarer:

  1. Näe det är du inte. Man tänker på sina nära ändå och jag tycker inte att man behöver springa till graven för att visa sin omtanke

    SvaraRadera
  2. Klart att du inte är en sämre människa för det! Att de som inte finns med oss längre, finns i tankarna istället, är mer värt än att visa andra att man tänder ett ljus. Du kan lika gärna tända ett ljus hemma på bordet och tänk på henne. De är ju ändå med oss varje dag i tankarna.

    kram

    SvaraRadera
  3. Nej det är du inte!! Jag går aldrig till kyrkogården....Föredrar att glädas åt fina minnen när de kommer till mig istället. Kram!

    SvaraRadera
  4. Nej självklart inte, det enda det betyder är att du hade fullt upp den dagen och inte kom att tänka på det just då. Ha inte dåligt samvete för det för som du skrev tänker du på henne nästan dagligen annars.

    SvaraRadera
  5. Håller med! Ha INTE dåligt samvete! du är en av de finaste människor jag känner! <3!

    SvaraRadera
  6. Det kan kännas skumt när man kommer på att man missade, men det betyder ju inte att man bryr sig om någon mindre för det, så självklart är man ingen dålig människa för det. Som de andra sagt innan, de som inte finns med oss finns i våra hjärtan och tankar. Att tända ljus är både en stark handling och ett fint uttryck,det kan man göra när som helst, var som helst när man känner att man behöver:)

    SvaraRadera
  7. :) tack alla för era fina ord!

    SvaraRadera
  8. Jag tänker såhär: Jag tror att din syster är glad att du har glädje i ditt liv som fyller dina dagar och i min tro så vet de som gått bort när vi tänker på dom ovsett dag. KRAM

    SvaraRadera

Hej! Kul att se just DIG här :o)