fredag 2 maj 2008

Njut av NUET


Gårdagens majtalare tog upp ett viktigt ämne
Han sa:-"Sen finns det faktiskt en kurs på Ölands folkhögslola "Att bara vara till". Jag funderade lite på det, behövs det kurser för"att bara vara till"? Ja, det kanske det gör....alla Är ju ...och så vidare, men att bara vara till. Och det är ju alltså så att, hinner vi inte med? Är det därför vi behöver sådana kurser? Vart tog tiden din vägen? Och tänk på en sak, om två månader mina vänner, då börjar det bli mörkare. Och det är mindre än åtta månader till julafton.
Så det är väl frågan om inte det är så att den där kursen, "att bara vara till", behövs för att det gäller att ta vara på det här just nu."

"Ur kurskatalogen: Bara vara?!
En kursvecka för dig som
vill stanna upp, ta det lugnt och hämta
kraft. Vi kommer att ströva långsamt i
den öländska naturen, göra konst och
kulturbesök och samtala kring text och
bild. Allt i syfte att koppla av från vardagen
och samtidigt inspireras och
lära nytt. Vi planerar veckan delvis
gemensamt och det kommer att finnas
möjlighet att ta en vilostund på egen
hand utan att känna att man smiter"

Det låter väl gudomligt? När tillät du dig senast att "bara vara"? Att bara vara, ingen radio, ingen TV, bara du själv i tysnaden, lyssnande till dina egna hjärtslag? Att bara vara i nuet, låta tankarna rensas ut ur ditt huvud och försvinna långt långt bort?

Jag kan ärligt talat säga att det var länge sedan jag hade den upplevelsen, nu är det dags att ta vara på alla viktiga stunder här i livet :)






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Kul att se just DIG här :o)