måndag 3 oktober 2011

Motukarara station- Little River station T&R 44km

Från första gången vi träffade vår handledare har hon pratat om cykelleden längs den gamla järnvägen.



När man hör ordet järnväg förstår man att leden är ganska flack och 2,2 mil till lunch tar väl inte mer än någon timme? Tji fick vi, vinden var tidvis pinande hård och man hade inte lä någonstans, det tog ca 2h och vi var helt urblåsta när vi kom fram.



Vägen var nästan helt rak och man såg flera kilometer framåt, helt klart mental träning.





Men de underbara omgivningarna kompenserade för blåsten och de dåliga cyklarna. På hemvägen bytte vi cyklar lite då och då och att cykla på Hildas cykel var som att ta en söndags promenad i jämförelse med våra cyklar.



Framme vid Little River station åt vi lunch och lokaltillverkad glass. Jag smakade en köttpaj, som många sagt att man inte kan åka härifrån utan att äta och den var riktigt god, men vid det tillfället kunde nog vad som helst varit gott :D



Vägen tillbaka gick ganska snabbt, då vi hade medvind den 14km sträckan, som vi hade motvind på, på ditvägen. Eftersom vi trodde trippen skulle ta kortare tid, så kan jag ärligt säga att jag var glad när vi väl kom tillbaka till bilen.



Omgivningarna är så vackra här i Nya Zeeland, så man kan aldrig få nog av allt det vackra. Färgerna är så klara och all växtlighet är så mycket större än hemma. Jag är verkligen glad att jag åkte hit, verkligen glad :D Nästa helg blir det nya äventyr!

2 kommentarer:

  1. Jag är glad för din skull, att du får se och uppleva NZ! En annan plågar sig med att läsa om det.. :p
    Läst mycket positivt på happymtb.org, om just cykelmöjligheterna.
    Här ser man snart ingenting i mörkret, då långa sträckor saknar gatubelysning. Trevligt i kombination med alla vägomläggningar! :s

    SvaraRadera
  2. Åååå!! Vad underbart, fint det ser ut!!

    Tack för att du visar, det är så himla skoj att följa dig. Där på andra sidan jordklotet!

    Massa kramar från ett regningt Götlaborg

    SvaraRadera

Hej! Kul att se just DIG här :o)