onsdag 15 juni 2011

Korridors skönhet

Vår korridor orkide' blommar vackert med tr blommor och fler är på väg :D De senaste dagarna har varit varit inttensiva. Igår fick vi prova på "relation play" på förmiddagen. Det är enkla tillitsövningar som utförs två och två, allt för att öka kroppsuppfattningen i relation till den andra och hur man förhåller sig i rummet. På eftermiddagen gav vi oss ut till en sjö där vi fick prova på kajakpaddling, fiske, skytte, laga mellanmål, "bygga" ett landskap och sedan rita en karta över det, prova på olika transportmedel m.m. med simulerade funktionshinder. Det var lärorikt, men svårt att "hålla" sig så jag att inte fuskade av feghet.

Dagen innehöll en efterlängtad föreläsning med en kille som var med om en MC olycka för elva år sedan då han bröt ryggen. Min SG klass skulle ha fått lyssnat på honom förra höst/vintern men då var han dödssjuk, så jag är glad att jag fick en ny chans. Det var mycket intressant att höra om hans upplevelser och erfarenheter under dessa år, hans historia rörde oss till tårar i mellanåt och till gapflabb i nästa stund.

Dagen avslutades i basängen där vi gjorde olika vatten övningar för att ge barn/vuxna vattenvana och vilket tillslut syftar till att de ska kunna ta sig framåt i vattnet av "egen maskin".

1 kommentar:

  1. Har aldrig lyssnat på Kristoffers föreläsning men har bara hört gott om den. Vad tyckte du var extra intressant?

    SvaraRadera

Hej! Kul att se just DIG här :o)